Ga naar inhoud
login

Transus voldoet met EDI en SSCC-labelservice aan de eisen van Hornbach

Hornbach vereist al geruime tijd van haar leveranciers dat zij via EDI werken, als zij hun artikelen via Hornbach willen verkopen. Vanaf 2020 wordt niet alleen EDI, maar ook het gebruik van een door Hornbach geaccepteerd SSCC-label op leveringen vereist.

Werken via EDI

EDI is in het leven geroepen om elektronisch orders, facturen, verzendberichten, artikelinformatie, prijsinformatie en voorraadinformatie uit te wisselen. Het grote voordeel van EDI: minder handmatige handelingen, waardoor gegevens sneller en foutloos uitgewisseld kunnen worden. Onmisbaar voor goedlopende supply chain processen.

Transus als vertaler

Als EDI-provider heeft Transus zich onder andere gespecialiseerd in de ‘vertaling’ van berichten. Mike van Dorssen, directeur van Transus Nederland, legt uit: “Bij de retailer rolt een order uit hun orderverwerkingssysteem, in het formaat dat bij dat systeem hoort. Maar hun leverancier werkt weer met een heel ander systeem, en kan dat formaat niet ‘lezen’. Hetzelfde geldt voor berichten van de leverancier naar de retailer. Transus zit daartussen: het bericht van de retailer wordt vertaald voordat het bij de leverancier wordt afgeleverd. En uiteraard andersom.”

Tenminste, als berichten geen fouten bevatten, want dan worden deze door de automatische validatie van Transus tegengehouden. “Dankzij onze validatie worden berichten waar fouten in zitten automatisch tegengehouden. Wanneer een bericht niet door onze validatie komt, volgt er vanuit ons systeem altijd automatisch een melding. In Transus Online kan er vervolgens worden nagegaan waar de fout zich bevindt in het bericht. En omdat niet iedere gebruiker kennis heeft van IT, staat het er in begrijpelijke taal uitgelegd.”

Van Dorssen vertelt dat handelspartners van Transus-klanten óók toegang krijgen tot Transus, ongeacht of zij zelf klant zijn bij Transus of niet. “Omdat wij transparantie en inzicht in processen willen bieden, kunnen beide partijen in Transus inloggen en de actuele status van ieder bericht bekijken.”

Hornbach zeer positief over Transus

“Als marktleider op het gebied van EDI bieden wij een betrouwbare en betaalbare totaaloplossing.” Leveranciers van Hornbach, in binnen- en buitenland, werken al langere tijd via Transus EDI. “Hornbach heeft ondervonden dat processen een stuk soepeler verlopen met de leveranciers die via Transus EDI werken. Ook een groot pluspunt: naast ons hoofdkantoor in Nederland zijn wij ook actief in België en Duitsland, waar natuurlijk het hoofdkantoor van Hornbach is gevestigd.”

Daarnaast is één van de functionaliteiten in Transus de SSCC-labelservice, die door GS1 gecertificeerde SSCC-labels genereert. Hornbach heeft met het oog op het verplichte gebruik van SSCC-labels in 2020, aangegeven dat het SSCC-label van Transus aan hun eisen voldoet.

Van Dorssen voegt daar nog aan toe: “Willen onze klanten EDI opstarten met een nieuwe handelspartner en is deze al aangesloten op ons wereldwijde bedrijvennetwerk? Met één druk op de knop zijn ze met elkaar verbonden en kunnen EDI-berichten uitgewisseld worden. Is de nieuwe handelspartner nog niet aangesloten? Dan sluiten wij deze kosteloos aan. Wij willen namelijk dat EDI voor iedereen toegankelijk en binnen handbereik is.”